A világpiacon elsőként a Magtár Kft-től: elektronikus kornerkar

A Reinke a világ egyik vezető,  prémium kategóriás öntözőgép gyártója. A Reinke komplett megoldásokat kínál az öntözési rendszerre, az internet alapú irányításra valamint teljes körű vezérlésre is, és élen jár a piacvezető technológiai innovációkban. Öntözéstechnikai világújdonsága az elektronikus kornerkar.

Ilyen pl a 2002-ben bevezetett GPS-s technológia is, amely kiváltja a 21. században már elavult rendszernek számító, földalatti indukciós kábel fektetését vagy a barázda vezérlést.

A Reinke 2020-ban a világpiacon elsőként létrehozta az elektronikus kornerkart – ESAC – amelyet három éves fejlesztés előzött meg. A Reinke gyárnak ez a válasza arra a problémára amely a kornerkaros berendezéseknél korábban okozott, mégpedig, hogy a nyitási folyamatoknál alul öntözés, zárási folyamatoknál pedig felül öntözöttség volt megfigyelhető.

reinke-kornerkar-mechanikus-1

Elektronikus kornerkar

A gyártó a megoldást, három kivitelben  / 6.0 , 12.0 és 12,5 / és három szórófejcsomaggal / low, medium, high / adja meg. Megoldották, hogy egy túlméretes fúvókacsomaggal az alul öntözött területeket a megadott mennyiséggel tudják beöntözni, illetve a ciklikus nyitási zárási folyamattal pedig a túlöntözött területeken a kijuttatott víz mennyiségét csökkenteni tudják a kívánt mértékben.

Különbségek LOW-MEDIUM-HIGH szórófej csomagok között:

 • LOW: Nem igényel többlet vízmennyiséget a kornerkar működéséhez, így fenntartható az alap tervezett napi csapadéknorma (mm/nap), Elérhető 6.0 és 12.0 modellek esetén
  elektronikus-kornerkar-low

 

 

 

 

 

 

 

 • MEDIUM: Körülbelül 10%-al nagyobb vízmennyiséget igényel hogy fenntartható legyen az alap tervezett napi csapadéknorma (mm/nap), Elérhető 6.0 és 12.0 és 12.5 modellek esetén
  elektronikus-kornerkar-medium

 

 

 

 

 

 

 

 • HIGH: Körülbelül 15%-al nagyobb vízmennyiséget igényel hogy fenntartahotó legyen az alap tervezett napi csapadéknorma (mm/nap), Elérhető 12.0 és 12.5 modellek esetén
  elektronikus-kornerkar-high

 

 

 

 

 

 

 

A berendezés GPS pozíció alapján számolja folyamatosan az aktuális szögértéket az alapgéphez képest, így kalkulálja a legmegfelelőbb szórófejcsomagot az adott területre, ami 100%-os egyöntetű kijuttatást biztosít. A Reinke az összes új Corner karos vezérlését már a 6.0-ás csomaggal szállítja.

Corner karos rendszereink az alábbi méretekben érhetőek el:

MINI SAC kornerkar:

63,1méteres hossz / 47,5méteres szárny+15,54méteres végkonzol – 15%os domborzati tolerancia

minisac-elektronikus-kornerkar-1

 

 

MINI SAC kornerkar:

71,93méteres hossz / 53,34méteres szárny+18,59méteres végkonzol- 12%os domborzati tolerancia

minisac-elektronikus-kornerkar-2

 

 

SAC kornerkar:

85,34méteres hossz / 59,13méteres szárny+26,21méteres végkonzol-12%os domborzati tolerancia

 

 

SSAC kornerkar:

96,93méteres hossz /64,92méteres szárny+32,00méteres végkonzol-10%os domborzati tolerancia

 

 

A Reinke-rendszerek felügyeletéről és távvezérléséről a saját fejlesztésű Ontrac rendszer gondoskodik. Interneten keresztül bármilyen készülékről elérhető. Teljes körű hozzáférést biztosít a rendszer működtetéséhez, minden részletre kiterjedő statisztikai adatrögzítést is végez.

A precíziós öntözés területén pedig a VRI (Variable Rate Irrigation) segítségével juthatunk el napjaink öntözéstechnológiájának csúcsára, ahol gyakorlatilag négyzetcentiméterre lebontva határozhatjuk meg egy-egy tábla öntözési normáját.

Azt már tudjuk, hogy technológiai vívmányokban a Reinke mutatja az utat a konkurens gyártóknak, de azt kevesen tudják, hogy garanciális időszakok tekintetében is piacvezető:

 • 25 év a szárnyvezetékek tömítéseire ( V-ring )
 • 10 év vagy 10.000 üzemóra a kerékhajtóművekre
 • 5 év a szerkezeti elemek és átrozsdásodásból adódó szerkezeti károkra
 • 2 év teljes körű garancia

Ismerje meg a Magtár Kft. által forgalmazott Reinke öntözőberendezéseket! Keressen minket további információért és referencia helyek megtekintéséért!

Kérjük keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken!

Magtár Kft. kapcsolat

Magtár Kft. öntözés weboldal