LEMKEN Diamant 16 eke

Akár tarlón-, akár barázdában járó kivitelben maximális vonóerővel

 

Az egyre növekvő mezőgazdasági üzemek egyre magasabb követelményeket támasztanak a modern féligfüggesztett váltvaforgató ekékkel szemben. A LEMKEN az új Diamant 16
féligfüggesztett ekéjével messzemenőkig teljesíti ezeket a szigorú követelményeket a kezelhetőség, a munka minősége, valamint a termelékenység javítása tekintetében.
Az ekével különösen jól lehet manőverezni. Ez a legnagyobb területteljesítmény mellett a keskeny fordulókban is mozgékonyságot biztosít.
A V modellek könnyen kezelhető fogásszélesség-állítása a legkülönfélébb talajállapotok és időjárási viszonyok között is használható marad – ez jelentősen hozzájárul a környezettudatos
és gazdaságos szántóföldi műveléshez. Az ekék különösen kiváló stabilitása nagyobb munkaszélességeknél is megfelelő a traktorok egyre növekvő vonóteljesítményéhez.
A nagy munkaszélességek ellenére a kerítések, árkok, illetve táblaszélek közelében is lehetséges az eke használata. Az előhántók szerszám nélkül, gyorsan, egyszerűen állíthatók.

A Diamant vonópontja az alsó függesztőkarok előtt található. A jócskán elöl elhelyezett pont kedvező erőgépeke vontatási vonalat eredményez. Ennek ellenére van némi oldalirányú húzás, mert a erőgép-eke vontatási vonal nem a hátsó tengely középpontján halad keresztül. Egy szabályozható nyomású, kiegészítő henger segítségével forgatónyomaték vihető át az erőgépre ami kompenzálja az oldalirányú húzást. Ezzel az erőgép-eke vontatási vonala a hátsó tengely középpontja felé mozdul el, és a Diamant ekére ható oldalirányú húzás lecsökken.

  • Akár 10%-os üzemanyag-megtakarítás
  • Nincs többé szükség ellenkormányzásra, így a vezető terhelése jelentősen lecsökken
  • A beállított hidraulikus nyomás segítségével optimalizálható az ekére ható nyomás és a vontató oldalirányú húzása
  • Az ekére ható optimalizált nyomásnak köszönhetően az első ekefej szélessége, és ezzel a művelési kép is egyenletes marad

A Diamant 16-ot teljesítményre tervezték, és minden technológiánkkal fel van szerelve, hogy magas szintű termelékenységet érhessen el. Akár úton, akár terepen, értékelni fogja a kényelmet!

5-9 barázdák között, Traktorok 110 kW-tól | 150 LE

Kapcsolat

"*" a kötelező mezőket jelöli