STEYR MULTI AZ ÚJ S-STOP RENDSZERREL

A Steyr sikeres Multi traktorsorozata újabb funkciókkal gazdagodott. Az S-Stop rendszer segítségével a megállás már kizárólag a fékpedál használatával kivitelezhető. A Multi hajtásrendszere fékezésre szétkapcsol, a pedál felengedésére pedig ismét aktiválódik. A szintén újításként megjelenő, nagyobb felületet tisztító módosított ablaktörlő lapát, az univerzális okostelefon tartó, valamint az új fényszóró megoldás mind részletgazdagabbá teszi a traktort.

S-Stop: Kényelmes és biztonságos

A kényelem és a biztonság mindig is alapvető követelmény volt a Steyr traktorokkal szemben. Az S-Stop funkciót pontosan ehhez illeszkedve fejlesztették ki. Egyrészről megnöveli a gépkezelő kényelmét, mivel a fékpedál lenyomásával már nem cask az üzemi fék aktiválódik, hanem a kuplung is kiold, másrészről biztonságosabb vezetést szavatol, mivel a traktor biztonságosan állóra fékezhető akár meredek terepen is az elgurulás veszélye nélkül. Különösen hasznos ez a funkció homlokrakodós munkavégzés során, bálázáskor, vagy nehéz vontatmánnyal való elinduláskor. A hajtóműbe épített nyomatékmérő szenzorok gondoskodnak arról, hogy lejtőn lefelé haladva lassító fékezéskor a kuplung ne oldjon ki és a hajtásrendszer aktív maradjon, továbbá a kuplung kioldása a fél-fék működtetésekor sem következik be.

A Multi előre- és hátramenetben is elérhető 32 sebességfokozata 4 terhelés alatt kapcsolható PowerShift fokozattal számos automatizálási lehetőséget kínál egészen a tartományon belüli  PowerShift fokozatok, vagy akár az összes sebességfokozat automatikus kapcsolásáig. Ezek a funkciók a gépkezelő által szabadon ki-be kapcsolhatók bármely helyzetben. Az S-Stop működését ugyanígy szabályozhatjuk a váltóvezérlő elektronika segítségével.

A Multi 2012-es bemutatása óta a gazdálkodói visszajelzések irányították annak fejlesztését és tökéletesítését. Az újonnan bevezetett TMR biztonsági direktíva részeként egy új turbófeltöltő bevezetése jelentősen megnövelte a traktor indítási nyomatékát és teljesítményét az alacsonyabb fordulatszám tartományban. A fő munkavégzési tartományban lévő 13 sebességfokozattal és az alapfelszereltség részét képező 4-fokozatú TLT-vel ez a teljesítmény hatékonyan és gazdaságosan hasznosítható.

Minden tisztán, szem előtt

Az egyrészes panoráma szélvédőn át optimális kilátás nyílik az elvégzendő feladatra, melyhez az ablaktörlő lapát 235°-ra növekedett működési tartománya is hozzájárul. A mobiltelefonok, illetve okostelefonok szerves részét képezik a mindennapi munkavégzésnek. Ezt támogatva egy új univerzális tartóegység került a fülkébe, mely biztosítja, hogy a készülék mindig szem előtt legyen. Az elérhető Bluetooth kapcsolaton keresztül a telefonálás munkavégzés közben is zavartalan. A világítási csomag 2 új munkalámpa beépítésével már 12 lámpatestre nőtt.

Számít a tapasztalat

Az elmúlt 6 évben a STEYR Multi Közép-Európa egyik legnépszerűbb traktorává nőtte ki magát. Több ezer elégedett partner a legjobb bizonyíték arra, hogy a 100 LE-s szegmensben is magas felszereltséget és technikai színvonala kí náló traktorra magasak az igények az európai gazdálkodók, erdészeti vállalkozások és kommunális felhasználók körében.