Konrad cégtörténet

A KONRAD Forsttechnik GmbH egy osztrák családi vállalkozás, innovatív ötletekkel és testre szabott termékekkel válaszol a piacon felmerülő igényekre.

Specialitásuk az extrém meredek lejtőkhöz és nehéz terephez alkalmazkodó fakitermelő gépek fejlesztése és gyártása.

A Konrad Forsttechnik a forgalom kiugróan nagy hányadát, mintegy 6%-át fordítja kutatás-fejlesztésre, így érthető, hogy több szegmensben is (pl. a kötélpályák terén) piacvezetővé vált nem csak Ausztriában, de nemzetközi viszonylatban is.

Termékeinek közel 70%-át összesen több mint 30 országba exportálja.

 

CÉGTÖRTÉNET RÖVIDEN

Főbb mérföldkövek:

  • 1990: A kezdetek: az első WOODY fej legyártása
  • 1998-1999: Jármű alvázra, illetve pótkocsira adaptált drótkötélpálya-rendszerek sorozatgyártása
  • 2002: a „zászlóshajó” Woody 60 bemutatkozása
  • 2004: a HIGHLANDER prototípusának bemutatkozása
  • 2018: megkezdődik a 9 tonnás Wacker Neusson lánctalpas kotróra adaptált Woody 40 gyártása
  • 2024: piacra kerül a Woody sorozat keményfa-specialistája a Woody 65

 

A cég küldetése:

„One step further”  –mindig egy lépéssel előrébb. Amióta a céget Josef Konrad, egy zseniális feltaláló és látnok megalapította, a bátorság, a nyitottság, az elismerés, az innováció és a kreativitás lettek a cég alapvető építőkövei.

A fenntarthatóság szintén fontos szempont, ennek 3 pillérét (az ökológiai, a gazdasági és a társadalmi tényezőket) egyaránt szem előtt tartják.

Kutatás-Fejlesztés:

A Konrad nem hiába fordítja forgalmának mintegy 6%-át kutatás-fejlesztési projektjeire. Hála óriási innovatív erejének, jelentős nemzetközi hírnevet szerzett a LIFTLINER drótkötélpálya szállítókocsija, a WOODY harveszterfej család, a MOUNTY drótkötélpálya-rendszerek, illetve a Highlander és KDH harveszterek révén. A cég fejlesztéseinek sikerét számos nemzetközi szakmai díj igazolja vissza.

Kapcsolat

"*" a kötelező mezőket jelöli