STEYR Terrus 6250 – Újabb taggal bővül a modellválaszték

A sikeres Terrus széria erőforráskínálata a meglévő 270 LE és 300 LE típusok mellett új, 250 LE belépő teljesítmény szinttel gazdagodott: itt a Terrus CVT 6250! Kiemelkedően magas 16,8 tonna megengedett össztömegével a Terrus ideális erőgép a különösen nagy kihívást jelentő szántóföldi feladatokhoz, emellett kiválóan alkalmazható építkezéseknél felmerülő feladatokra is.

A Terrus CVT 6250 kiváló alternatíva a kisebb méretű CVT 6240 típussal szemben, valamint a nagyobb motorral szerelt Terrusokkal is felveszi a versenyt az olyan műszaki tartalmak terén, mint a 2,05 m-es maximális kerékátmérő, 2-fokozatú mellső TLT (1000/1000E), ABS és a figyelemre méltóan csendes rugózott felfüggesztésű vezetőfülke (mindössze 69 dbA). A 250 LE névleges teljesítményű 6-hengeres motor 273 LE maximális teljesítmény leadására képes. Az ideális teljesítmény-tömeg aránynak köszönhetően a Terrus CVT kiváló választás gyors szállítási feladatok elvégzésére és nagy igénybevételt jelentő szántóföldi munkákhoz egyaránt. A változtatható geometriájú turbófeltöltő gyors reagálású karakterisztikát kölcsönöz az erőforrásnak és meggyőző teljesítményt már alacsony motorfordulatszámnál is.

Hatékony motor

Az ECOTECH-nek köszönhetően a Terrus CVT-be épített motorok kategóriájuk legjobb hatásfokú erőforrásai közé tartoznak. Jövedelmezőség, termelékenység, környezettudatosság és ultramodern energia felhasználás egyesül tökéletes harmóniában. Az egyedülálló Hi-eSCR füstgázkezelő rendszer jóvoltából az üzemanyag felhasználás optimalizált, a teljesítményleadás és reakcióképesség jelentősen javult. Az optimalizált üzemanyag befecskendezési idő és a kipufogógáz visszavezető rendszer elhagyásának eredményeképp a motor és a hűtőrendszer is mentesült a túlterheléstől. Mindez lehetővé teszi, hogy a 600 üzemórás szerviz periódus valósággá váljon. Ezen kívül a rendszernek nincs szüksége részecskeszűrű alkalmazására, ami tovább csökkenti a karbantartási költségeket. A 410 literes üzemanyagtartály hosszú munkanapokat is támogat, valamint a nagy fényerejű LED munkalámpák tökéletes látási viszonyokat garantálnak az éjszakai munkavégzés során is.

Nagy teljesítményű ellennyomásos motorfék

Opcionálisan nagy teljesítményű ellennyomásos motorfék is rendelhető. A változtatható lapátszögű hűtőventillátorral együttműködve ez a rendszer 40%-os fékerő növekedést biztosít azáltal, hogy az üzemanyag befecskendezést leállítva a fékszelepet teljesen lezárja és a hűtőventillátort és az eVGT turbófeltöltőt a legnagyobb ellenállást kifejtő pozícióba állítja. Mindez csökkenti a traktor és a fékezett vontatmány üzemi fékrendszerének igénybevételét és kopását. Az ABS rendszer tovább növeli a fékezés biztonságát. A hűtőrendszer gondoskodik róla, hogy a motor mindig az optimális üzemi hőmérsékleten működjön. Az opcióként kérhető visszaforgatható hűtőventilátor képes a légáram irányának megfordítására, akár az Easytronic táblavégi forduló menedzsment rendszerbe integrálva is. Ennek segítségével minden egyes fordulónál automatikusan lefúvathatjuk a felgyülemlett szennyeződéseket megtisztítva ezzel a hűtőrácsokat. A ventilátor lapátszöge fokozatmentesen változtatható, így a rendszer mindig az optimális hűtési teljesítményt nyújtja a lehető legkevesebb üzemanyag fogyasztás mellett.