ZIRKON forgóboronák

A LEMKEN Zirkon forgóboronák aktív eszközei gyakorlatilag minden talajviszonyok között optimális magágyat készítenek. Kb. 15 cm-es munkamélységig intenzív keverő és omló hatást keltenek.

 

  • Zirkon 8

A Zirkon 8 forgóborona 60 és 175 LE közötti traktorokhoz készült. A kiegészítő felszerelések széles választéka lehetővé teszi, hogy a forgóboronát minden működési körülményhez igazítsák. A DUAL-Shift hajtómű (opció) segítségével a percenkénti 300-as és 400-as fordulatszám kiválasztható egy választókarral, valamint a hajtómű forgásirányának váltása is megoldható a “Tolt” állásból “Húzott” állásba, az igények függvényében.

 

  • Zirkon 12

A Lemken Zirkon 12 forgóboronát a legnagyobb folyamatos terhelésre tervezték mind a hagyományos, mind a konzervatív művelési módokon.

A Zirkon 12 aktív eszközei intenzív keverő és morzsalékos hatás révén gyakorlatilag minden talajviszonyok között optimális magágyat készítenek. A művelés intenzitását kifejezetten befolyásolhatja az elsőbbségi fordulatszám, a kardántengely fordulatszáma és a forgóborona átvitele.


Sokoldalú forgóborona az optimális magágykészítéshez

  • Zárt, merev, hegesztett fogaskerékház a maximális stabilitás érdekében
  • Munkaszélesség méterenként 4 fogaskerekes késtartó gondoskodik a sima és csendes futásról
  • Az egy darabból kovácsolt rotortengely és fogtartó nagy stabilitást és hosszú élettartamot biztosít
  • Gyorscserélő rendszer a nagy rugalmasság érdekében
  • Különféle fogak, páncélozott, keményfémlapkás a különböző célokra

Zirkon – tökéletesség sok változatban

Az optimális magágykészítéshez a LEMKEN Zirkon forgóboronájának munkavégzési paraméterei kiválóan beállíthatók. Függetlenül attól, hogy sekélyen, gyorsan és extenzíven, vagy mélyen és intenzíven kell dolgozni – a kívánt talajműveléshez csak az olyan előzetes beállításokat kell megváltoztatni, mint munkamélység, rotor fordulatszáma, fogak helyzete, és a haladási sebességet kell megfelelően megválasztani. A Zirkon forgóboronának intenzív a keverő és aprító hatása egészen kb. 15 cm munkamélységig. Az aktív művelő eszközök gyakorlatilag minden talajviszonynál, még tömör, száraz, kemény vagy kötött talajoknál is optimális magágyat készítenek. Így a forgóborona használata ma a mezőgazdaságban ismét jelentőségre tett szert. Más munkagépekkel kombinálva számos munkafolyamat emellett gyorsabban és gazdaságosabban végezhető el.

Letölthető dokumentumok

Kapcsolat

"*" a kötelező mezőket jelöli