Nemzetközi elismerésben részesítették a STEYR zászlóshajóját, a díj elismerése a gép stílusának, formájának és előremutató kialakításának / A legújabb elismerés azon díjak sorát bővíti, melyeket a megújult STEYR Terrus CVT traktor kapott, köztük a „Kiváló terméktervezés” kategória győztesének járó díjjal a 2022-es German Design Awards-on /

 

A Terrus CVT, a STEYR® vezető traktorcsaládja, amely a modell második generációjának 2021-es piacra jutásakor jelentős átalakításon esett át. Az új STEYR erőgép most jelentős nemzetközi formatervezési díjat kapott, amely elismeri a kulcsfontosságú stílusjegyek hozzájárulását a teljesítményhez, a kényelemhez és a hatékonysághoz. A zsűri döntése szerint a 2021-ben bemutatott új STEYRTerrus CVT a terméktervezési kategória győztese lett 2022-es Red Dot Design Award termékversenyen.

A Red Dot Nemzetközi Design Díj zsűrije rekordszámú terméket értékelt a 2022-es év legjobbjainak kiválasztásához egy több napig tartó értékelési folyamat során. A világ minden tájáról származó cégek pályaműveit alaposan megvizsgálták, és értékelték a tervezés minőségét és az innováció mértékét. A terméktervezés kategória győzteseként a Terrus CVT szerepelni fog a Red Dot Design Yearbook következő kiadásában, és bemutatásra kerül a www.red-dot.org weboldal nyertesek oldalán. A díjat a németországi Essenben rendezett ünnepségen adják majd át június 20-án.

Egy új generáció

A második generációs Terrus CVT traktorok tavaly jelentek meg, a 2015-ben piacra dobott sorozatot követve. A már jól ismer és elismert CVT sebességváltókkal szerelt 250-300 LE-s modellek trióját kialakítását a STEYR „avantgarde” filozófiája vezette. Az eredeti Terrus CVT formáját külsőleg és az utastérben is felfrissítették, ötvözve a stílust és a praktikumot. David Wilkie, a STEYR anyavállalata, a CNH Industrial Design Center igazgatója és az új Terrus CVT stílusa mögött álló csapat vezetője szerint a külső tervezés mögött az volt a szándék, hogy első látásra merész és úttörő hatást keltsen a gyakorlatiasságot megtartva.

„A STEYR az átgondolt formatervezésről ismert, és a célunk az volt, hogy a stílussal és a formával túlmutassunk az esztétikai megjelenésen. Ezt az egész fülke bizonyítja, ahol új ergonomikus környezetet alakítottunk ki a kezelő számára, amely nagyobb kényelmet, teret és minőséget biztosít. A vadonatúj Multicontroller III kartámasz kiváló példa, újragondolt formával és funkcióival. Testreszabható a kezelő preferenciáihoz vagy az alkalmazás követelményeihez, így a kezelés intuitívabb, élvezetesebb és végső soron termelékenyebb.

A tervezők elé állított tervezési kihívások azonban még azt is célként tűzték ki, hogy a gépkezelő kényelmesen érkezzen a fülkébe és foglaljon helyet. Arra törekedtek, hogy egy széles és barátságos bejárati teret alakítsanak ki, amely fogadja a kezelőt. Magába az utastérbe egy kényelmes utasülést építettek be, amely mobil irodaasztalként is szolgál. Az üléssel kapcsolatban pedig az volt az elvárás, hogy a vezető könnyen hozzáférhessen egy sor hasznos integrált tárolóhoz, beleértve a hűtött tárolórekeszt. Ezek a praktikus apró részletek az általános belső stílus részeivé váltak.

A traktor- és munkagépadatokat kezelő rendszer is kulcsfontosságú részét képezte a tervezésnek. Az adatok azonnal és automatikusan rögzíthetők, és elérhetők a gazdaság asztali számítógépein a MySTEYR.com internetes portálon vagy az S-Fleet mobilalkalmazáson keresztül a menedzser/tulajdonos okoseszközén. Lehetőség van a gépek elhelyezkedésének megtekintésére és a teljesítménymutatók figyelésére is. A kétirányú adatátvitel azt jelenti, hogy az adatok és utasítások, például a táblatérképek okoseszközről vagy számítógépről is elküldhetők a traktorra.

A STEYR és a Magtár Kft. csapatát is büszkeséggel tölti el, hogy a Red Dot Design Díj zsűrije elismerte a gyártó elkötelezettségét amellett, hogy a stílust a minőség, teljesítmény és hatékonyság szolgálatába állítsa.

Amennyiben többet szeretne megtudni a STEYR Terrus CVT traktorról, szeretné megnézni, körbejárni, kipróbálni, vagy ajánlatot kérni rá, keresse a Magtár Kft. munkatársait, ahol nemcsak a 3 év gyártói garancia, de tapasztalt szerviháttérre és alkatrészellátásra számíthat.