Brantner – profizmus a szállításban is

Az utóbbi években egyre komolyabb kihívást jelent a mezőgazdaságban a termények és inputanyagok szállítása. A Magtár Kft. a terepen és közúton történő terményfuvarozás megoldásához 2005-től az osztrák Hans Brantner GmbH által gyártott modern mezőgazdasági pótkocsikat kínálja.

A HB BRANTNER céget a második világháború után alapította Hans Brantner Ausztriában. A cég fő profilja kezdettől a mezőgazdasági pótkocsik gyártása. A cég évente több mint 2000 mezőgazdasági pótkocsit gyárt. Ezzel a darabszámmal jelenleg a legnagyobb, kizárólag mezőgazdasági pótkocsikat gyártó vállalat Európában.

A gyártás szinte kizárólag lemez alapanyagból indul ki, nincsenek alvállalkozók, akik a váz vagy a felépítmény egyes előgyártmányait készítenék, így a teljes termelés közvetlen irányítás és minőségbiztosítás mellett folyik. A beérkezett alapanyagok minőségi ellenőrzése után az alapanyagot lézeres technológiával méretre vágják, majd hidraulikus prések segítségével alakítják ki a megfelelő formájú és méretű darabokat. Ezek után a pótkocsik alvázát, platóját, platóvázát és oldalfalait készítik el az előgyártmányok összehegesztésével. A plató típustól függően 4 vagy 5 mm-es lemezből készül mindössze két darabból, melyeket egyetlen lapos hosszanti varrattal egy hegesztőrobot illeszt össze. A plató élei lekerekítettek, így az oldalfalak egy vonal mentén zárnak, mellyel teljes magtömítettség érhető el.

Az alváz első sorban a nagyobb kocsik esetében két darab egymással szembe fordított „C” profil összehegesztésével készül, amivel kivételesen nagy hajlító- és csavarószilárdság érhető el. A gyártó egyedülálló módon a rendkívül masszív kialakítású alvázakra 10 év garanciát vállal!

 

brantner-mezogazdasagi-szallitas-specialistai-1

Kompromisszum nélküli minőség a Brantner pótkocsik gyártásában

A pótkocsik fődarabjai egymás után elhelyezkedő munkaállomásokon készülnek. Minden kocsi esetében a felületkezelés és a festés előtt egy előzetes összeszerelés történik, ekkor kerülnek az alvázra a futómű alkatrészei. A pontos illesztések elérése érdekében az oldalfalak zsanérjait és a zárakat csak ekkor hegesztik fel, így érik el a kiemelkedő gyártási pontosságot. Az előszerelés során minden fődarabra rákerül az alvázszám, így a végső összeszerelés során mindig a már korábban egymáshoz illesztett alkatrészeket használják fel. Az adott kocsihoz tartozó specifikációs lap és a munkalap, az összes állomáson végigkíséri a terméket, így minden munkafolyamat követhető és ellenőrizhető.

A BRANTNER cég úgy döntött, hogy a felületkezeléshez és alapozáshoz a Henkel cég ACC 866 eljárását alkalmazza. Ennek során a pótkocsik összes alkatrésze egy többszörös mártásos folyamaton megy keresztül, amivel teljes felület és üregvédelmet kap.

A HB BRANTNER több évtizedes munkával mára egy olyan széles termékpalettát és opciós listát alakított ki, aminek köszönhetően minden ügyfél össze tudja állítani az igényeinek és az üzemi körülményeknek megfelelő változatot.

A futómű kialakítása lehet:

 • egytengelyes,
 • kéttengelyes,
 • egy- és kéttengelyes emelve billentő,
 • háromtengelyes,
 • négytengelyes,
 • tandem,
 • tridem

A felépítmények lehetnek:

 • hagyományos- többtagú, profillemezből hegesztve
 • siló felépítmény
 • konténeres építésű ( Stabilator)
 • teknős
 • teknős- letolófalas.

A szolnoki Magtár Kft. 16 éve forgalmazza a BRANTNER termékeit. Az elmúlt évek során eladott pótkocsik bebizonyították, hogy még a nehéz, magyarországi körülmények között, nagyüzemi folyamatos használat mellett is kiválóan helytállnak, speciális igényeknek is megfelelnek.

ELŐRENDELÉSI AKCIÓ!

A MAGTÁR Kft. a BRANTNER cég pótkocsi portfóliójából a legnépszerűbb típusokat 2021 április-május-június hónapokban jelentős előrendelési kedvezménnyel kínálja. Keresse a 15, 18, 20, 24 tonnás össztömegű kivitelek között az Ön szakmai elvárásainak leginkább megfelelő modellt!

Készleten lévő Brantner pótkocsik

Kapcsolat

 

Brantner hivatalos gyári weboldala