Az öntözésfejlesztés, napjaink hektikus időjárási körülményeire reagálva, az egyik leghamarabb megtérülő beruházás, akár a termelésbiztonság megőrzése, akár új öntözhető profitábilis növények termesztése céljából. Ezen fejlesztésekről elmondható, hogy az alap elvárás az üzembiztos működtetés hosszú éveken, évtizedeken keresztül, valamint nincs egyfajta jól bevált séma, mely minden esetben változtatás nélkül illeszthető a gazdálkodó területeire. Minden fejlesztés egyedi, így az adott körülményekhez kell igazítani ezen komplex rendszereket.

Ahhoz, hogy a kritikus üzemeltetési időszakokban is hibamentesen üzemeljenek a berendezések, már a beruházást megelőzően részletesen meg kell tervezni és átgondolni minden rendszert alkotó elemet.

Vízkivételi megoldások

Az öntözőrendszer szempontjából az egyik legkritikusabb részegység, egy jól átgondolt, és megtervezett szivattyútelep. Lehet villany, vagy akár dízelmotoros megoldás, az üzembiztonság mellett a jelenlegi energiaárakat figyelembe véve fontos, hogy minden esetben az elérhető legjobb hatásfokkal üzemelő szivattyúberendezés kerüljön kiválasztásra.

A Magtár Kft. kínálatában elérhető Euromacchine gyártmányú Cornell szivattyúegységek ezen kritériumokra nyújtanak megoldást, robosztus kialakításukkal, valamint kiemelkedő akár 87-89%-os hatásfokukkal. Egyedi megoldásainak köszönhetően (Redi-Prime®, Run-Dry™,Co-Pilot™ stb..) nem csak tisztavizes, de korrozív, vagy hígtrágya továbbításra is lehetőséget biztosítanak. Kialakításukat tekintve elérhető villanymotoros, dízel, valamint hibrid megoldás is (LAMPO), mely egy dízelmotoros áramfejlesztő egység és egy villanymotoros szivattyú kombinációja vezérléstechnikával kiegészítve, lehetőséget biztosítva akár egy körforgó berendezés elektromos megtáplálására is.

Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. kínálatában

Lampo Green dízelmotoros áramfejlesztő egység, Cornell szivattyúval szerelve

Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. kínálatában

E-Ardita Villanymotoros szivattyú egység, hangszigetelt tokozásban frekvenciaváltós vezérléssel egybeépítve.

Szűrési megoldások

Az üzemeltetés szempontjából kritikus, hogy a berendezésünkön elhelyezett szórófejek/fúvókák dugulásmentesen működjenek. Ahhoz, hogy ezt biztosítsuk, már közvetlenül a szivattyútelepnél érdemes szűrni a kijuttatandó öntözővizet. Ezt akár a szivattyúberendezésünk előtt, egy úszóműves szűrőberendezéssel (RIverscreen), akár a szivattyúberendezéseink után egy automata dobszűrővel (Odis) megtehetjük. Léteznek speciális megoldások, ahol a szűrőberendezés és szivattyúberendezés egybeépítve kerül elhelyezésre egy úszóművön, biztosítva a megtisztított öntözővizet a gazdálkodók számára.

Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. kínálatában

Riverscreen öntisztító szűrőberendezés
Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. kínálatában

Odis automata öntisztító szűrőberendezés
Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. kínálatában

Euromacchine CAIMANO széria, Riverscreen öntisztító szűrőberendezéssel, valamint Cornell vertikális villanymotoros szivattyúval kiegészítve

Önjáró berendezések

A mezőgazdaságban tapasztalható egyre nagyobb emberi munkaerőhiány miatt a legtöbb gazdálkodó minél automatikusabb, körforgó vagy lineár berendezést választ területei öntözésére. Mivel ezen rendszerek esetében is igaz, hogy egy-egy ilyen választás több tíz évre szól így fontos, hogy a lehető legjobb minőségű berendezés kerüljön kiválasztásra, hosszú garancia időszakokkal, megfelelő „after sales” ellátással. A Magtár Kft. kínálatában elérhető Reinke gépek, a világ egyik legnagyobb öntözőgép gyártójának termékei, fejlett technológiai megoldásokkal és kiemelten hosszú garancia időszakokat kínálnak a magyar gazdálkodók számára. A Reinke volt az első olyan gyártó, aki GPS technológiát alkalmazott a kornerkarok, valamint lineár berendezések vezérlésére, az első, aki érintőképernyős panellel szerelte berendezéseit, valamint a mai napig a Reinke kínálatában érhető el az öntöző piac leghosszabb kornerkarja (97m).

Egyedi öntözéstechnológiai megoldások a Magtár Kft. kínálatában

Reinke RPM Touch érintőképernyős vezérlőpanel

Szakértő beszállítóra van szüksége?

Készüljön fel már időben a 2024-es öntözésfejlesztési pályázatra a Magtár Kft.-vel! Keresse kollégáinkat további tájékoztatásért, illetve látogasson el az AgroMashExpo rendezvényére, ahol az A pavilon A22-es standján személyesen is megtekintheti az igen különleges, látványos módon kiállított Reinke öntözőberendezést!

Várjuk megkeresését az alábbi elérhetőségeken:

Kövesdi Ádám

Kiemelt ügyfélkapcsolatok

Telefon: +36 20 413-6973

Darida Csaba

Projekt menedzser

Telefon: +36 20 513-6234

Email: ontozes@magtarkft.hu