Optimalizálja és automatizálja gazdálkodását: hatékony és gazdaságos öntözés CropX talajszondával

Ideje, hogy tudományos alapú döntéseket hozzon!

 

Spóroljon az input anyagokon!

Itt az ideje abbahagyni az értékes víz és tápanyagok pazarlását, és hatékonyabban kezelni termőterületeit. Juttassa ki öntözővizét a megfelelő mennyiségben, a megfelelő helyen és a megfelelő időben: hatékony és gazdaságos öntözés CropX talajszondával. Segítünk az input felhasználás optimalizálásában, ami jelentős víz-, műtrágya-, energia- és munkaerő-megtakarítást eredményez. Modelljeink folyamatosan alkalmazkodnak a növény növekedési szakaszához, valamint a talaj és az időjárás változó körülményeihez, hogy olyan növényspecifikus ajánlásokat nyújtsanak, amelyek segítenek a maximális hozam elérésében. A CropX technológiája már bizonyított a terepen, akár több mint 30% víz megtakarításával.

Tegye újra fenntarthatóvá a gazdálkodást

Ha azt akarjuk, hogy mezőgazdasági földjeinken még sok éven át folytathassuk az élelmiszerek termelését, nagyobb figyelmet kell fordítanunk a talajra. Segítünk az inputok optimalizálásában, valamint a víz és a tápanyagok talajban történő mozgásának figyelemmel kísérésében, hogy minimalizáljuk a környezeti szennyezést, és megakadályozzuk a kimosódást, a lefolyást és a szükségtelen erőforrás-ráfordítást.

 

Funkciók:

Adaptív, változó sebességű öntözés és automatizálás

A CropX alkalmazás segít kitalálni, hogy pontosan mennyit öntözzön a területen azáltal, hogy olyan öntözési ütemezést biztosít, amely folyamatosan alkalmazkodik a terület változó körülményeihez. A korábbi esetek több ezer adatpontjának figyelembevételével megjósolhatjuk a vízfelvételi szokásokat, észlelhetjük a meghibásodott öntözőrendszert és javíthatjuk a döntéshozatali folyamatot. Reinke Reincloud rendszerrel integrálható, egy gombnyomással elérheti öntözőgépe összes funkcióját.

hatekony-gazdasagos-ontozes-starcom-2

Növényspecifikus kezelés:

A növények változékonyságának és kockázatainak figyelembevételével

Az állomány növekedésének, növény modellekkel történő elemzésével megjósolhatjuk a növény igényeit, várható növekedést, észlelhetjük a növények növekedésének egyenetlenségét. Növényspecifikus ajánlásokat adunk és riasztásokat küldünk azokról a szántóföldi területekről, amelyekre figyelmet kell fordítani a kártevők vagy betegségek potenciális kockázata miatt.

starcom-3

Tápanyag kezelés: optimalizált nitrogéngazdálkodás a termésveszteség csökkentése érdekében

 Integráljuk a termésmodelleket, a műholdas képeket és az időjárás-előrejelzési adatokat, a szondákból beérkező talajadatokhoz, hogy feltérképezzük a tápanyag-eloszlást a területen és zóna specifikus nitrogén kijuttatást javasoljunk.

starcom-4

 

Forradalmasító talajérzékelés:

Úttörő vezeték nélküli kapcsolat az adatok hatékony összegyűjtésével és közvetlen továbbításával a felhőbe még távoli területeken is, műholdas, LoRaWan és mobiltelefonos kapcsolatot kínálva. A szabadalmaztatott spirálgeometria példátlan pontosságot tesz lehetővé, megakadályozva a preferenciális áramlás miatt pontatlan eredményeket. A legtöbb érzékelő költséges, hosszadalmas és összetett kalibrációs és telepítési folyamatokat igényel, míg az önkalibráló érzékelőnket bárki 5 percen belül telepítheti, ami egyszerű telepítést tesz lehetővé rövid időn belül.

cropx-talajszonda-technologia

 

 

Technológia:

Az érzékelők és a szoftver a talaj tudomány mögött

Felhőplatformunk összegyűjti a több rétegbe integrált talajérzékelőink adatait, hogy a legjobb betekintést nyújtsa, hogy mikor, hol és mennyit kell öntözni és műtrágyázni.

cropx-talajszonda-technologia-2

Talajszenzor:

Minden érzékelő több mélységben gyűjti a nedvességet, a hőmérsékletet és az elektromos vezetőképességet (EC). Az adatok mérésének és a CropX felhőbe továbbításának intervallumai távolról konfigurálhatók és beállíthatók az egyes növények egyedi igényeinek megfelelően. Az összes adatot GPS-koordináták alapján geo-címkével látják el, amelyek térinformatikai idősort hoznak létre.

 

Pontos időjárás adatok: 

A CropX különféle agrár specifikus időjárási adatszolgáltatásokat használ, hogy pontos időjárási információkat szerezzen a felhasználók számára és a CropX algoritmusainak. A CropX minden területre kiválasztja a releváns adatforrást, különböző paraméterek szerint.

Az időjárási információk tartalmazzák a levegő hőmérsékletét, a páratartalmat, a szél sebességét, az evapotranspirációt (ET), a csapadékot, a min és max hőmérsékleteket és még sok mást. Egy hetes előrejelzést generál, és minden adat exportálható.

 

Légi képek:

Minden terület esetében nagyfelbontású légi felvételeket készítünk több forrásból, sok ag-hoz kapcsolódó index felhasználásával, beleértve a Normalized Difference Vegetation Index (NDVI), Normalized Difference Water Index (NDWI), Moisture Stress Index (MSI), True Color (RGB) és egyéb releváns indexek. Több műholdról gyűjtenek képeket, amelyek lehetővé teszik a CropX számára, hogy átlagosan két-három naponta minden területhez új képet szerezzen be.

Talajtérképezés:

A talaj típusa és állaga elengedhetetlen a pontos nedvességszint, az öntözési rendszer, a hidraulikus tulajdonságok és a szerves anyagok pontos kiszámításához. Nyilvánosan elérhető talajtérképeket használunk, és lehetővé tesszük az ügyfelek meglévő EM és GIS térbeli térképeinek feltöltését, és a felhasználók adatokat adhatnak meg a talaj specifikációjáról, hogy a platform elemezhesse ezeket a paramétereket.

Növény modellek:

A CropX számos növénymodellt használ annak érdekében, hogy megtanulja és megértse a támogatott növények viselkedését minden releváns szempontból – vízfelvétel, növekedési szakaszok, tápanyagfelvétel, víz- és sótartalmú stresszek és egyebek. A kifejlesztett döntéshozatali rendszer lehetővé teszi a CropX számára, hogy ezeket a modelleket regionális alapon kezelje, tudva, hogy Arizona száraz éghajlatán a kukorica növekedése jelentősen eltérhet, az ausztrál csapadékos éghajlatú kukorica termesztésétől.

Gépi tanulási algoritmusaink folyamatosan adaptálják ezeket a modelleket a támogatott növények tényleges növekedéséhez, így folyamatosan finomítják ezeket a modelleket.

A jelenleg támogatott növények a következők: édes burgonya, búza, cukornád, pamut, kukorica, szója, napraforgó, borsó, quinoa, zöldbab, sárgarépa, cukorrépa, tef, cirok, paradicsom, rizs, kukorica, árpa, burgonya, téli búza, hagyma, repce, lucerna és Fű, további 20 növénytípus és fajta fejlesztés alatt.

 

További információért keresse a Magtár Öntözés csapatát!

A Magtár Kft. ELÉRHETŐSÉGEI