A Magtár Kft.-nél a költséghatékony öntözést úgy tudunk megvalósítani, ha a teljes rendszer hosszú távon tud víz-, energia, és munkaerő takarékos módon üzemelni. Ennek kialakításának egyik alapvető feltétele az a szakértelem, melyet a Magtár Kft-nél megtalál, hiszen több mint 30 év tapasztalatával keressük ügyfeleink számára a megfelelő megoldást.

ontozes-ontozodob-beinlich-magtarkft

A Beinlich dobos öntözés esetén mindenképpen célszerű a rendszert öntözőkonzollal kiegészíteni, amivel a kijuttatott víz tényleges hasznosulását 70%-ról 95%-ra javíthatjuk, ezzel párhuzamosan a szükséges üzemi nyomást 3,5 bar-ról 2 bar-ra tudjuk csökkenteni. Az angol Briggs konzolokkal nagymértékben javul az öntözés homogenitása és a modern szórófejekkel a lineáris öntözéssel megegyező minőségben tudunk öntözni.

25ha egybefüggő terület felett meg kell vizsgálni az önjáró berendezések telepíthetőségét. A Magtár Kft. kínálatában elérhető Reinke körforgó és lineáris berendezésekre stabil szerkezet, alacsony nyomásigény, strapabíró járómotorok, a szerkezet teljes hosszában homogén szóráskép és víztakarékos, nyomásszabályzott szórófejek jellemzőek. Ma már az alaktalan és/vagy négyszögletes táblák is beöntözhetőek, a legmodernebb elektronikusan vezérelt kornerkaroknak köszönhetően. A berendezések GPS által vezéreltek, a Reincloud felhő alapú rendszeren keresztül távolról vezérelhetőek. A rendszert Cropx talajszondával kiegészítve a rendszer öntözési tervet készít, az aktuális a talajállapot, növények vízigénye és az időjárási körülmények alapján.

 

hogyan-lehet-az-ontozes-koltseghatekony-2

 

Euromachine szivattyú egységek elektromos és dízel üzemben is elérhetőek, 85-89%-os hatásfokkal üzemelő Cornell szivattyúkkal felszerelve alacsony költségek mellett üzemeltethetőek. A szivattyúegységek felszerelhetőek automata Supertank rendszerrel, mely segítségével a vízfelvételhez és az indításhoz nem szükséges helyszíni beavatkozás, egy mobiltelefon segítségével távolról indítható az öntözés.

Mivel az öntözési beruházás hosszú távra készül, mindenképpen megfelelő garanciával és szervízháttérrel rendelkező gyártókat célszerű választani!

Magtár Öntözés: www.ontozes-magtarkft.hu

 

Magtár elérhetőségek