Megérkeztek a Magtár Kft-hez a szálastakarmány – betakarításra specializálódott Pöttinger legújabb Impress bálázói. Nagy érdeklődés övezte az Impress 3160 V Master körbálázót, hiszen elődje az elmúlt években nagy népszerűséget szerzett a magyar gazdák körében. Lássuk csak, miért érdemes a következő bálázó vásárlásakor a listájára venni!

Az új Pöttinger IMPRESS 3000-es bálázó sorozat modelljei professzionális körbálázók, melyek az egyedi, egyenesvonalú terményáramnak köszönhetően a legnagyobb kapacitást biztosítják. A bálakamra mindenféle terményhez alkalmas minden üzemi körülmény között.

MEGBÍZHATÓSÁG, SOKOLDALÚSÁG, KÉNYELMES KEZELÉS, TISZTA TAKARMÁNY, HATÉKONY MUNKAVÉGZÉS, ALACSONY TELJESÍTMÉNYIGÉNY

A rendfelszedő egység 2000, opcionálisan 2300 mm szélességű, függőleges irányban oldalanként 120 mm kitérési lehetőséggel rendelkezik. Oldalanként egy-egy központi felfüggesztésű, csuklós tartókar segítségével valósul meg a kiváló talajkövetés, amelynek érzékenysége rugó előfeszítéssel állítható. A felszedés tökéletességét mindezek mellett a görgős rendleszorító, az öt sor vezérelt rugósujj, a gumi tapogatókerekek és a szabadonfutó rotor forgásához illeszkedő felszedő fordulatszám teszi kiemelkedővé. Érdekesség, hogy a világpiacon a legnagyobb számban értékesített Pöttinger rendfelszedő kocsikból származik a bálázók rendfelszedő egysége.

itt-az-uj-pottinger-impress-korbalazo-2

 

A talajból származó, az állatokra káros szennyező anyagoktól mentes takarmányt oldalanként két-két középre hordó csiga továbbítja a rotor irányába. Ezen a ponton vesz egyedi irányt a betakarított takarmány. A LIFTUP rotor a menetirányhoz képest hátrafelé forog, tehát kialakul az egyenes anyagáram.

Összegezve: a vezérelt rendfelszedő, a LIFTUP rotor és a két pár szállítócsiga adja a tökéletes anyagáramot a „PERFECT-FLOW”-t! A rotor átmérője 650 mm, szabadalomként védett csavart kialakításából következően mindig egyenletesen osztja az áramló anyagot a bálakamrába, ez egységes formájú, könnyen tárolható, szép bálákat eredményez.

 itt-az-uj-pottinger-impress-korbalazo-3

 

A bálázandó takarmány vagy szalma felhasználásától függően választhatunk szecskázó nélküli modelleket, illetve 16 – vagy 32 darab késsel szerelt típusokat. A késtartó a rotor által továbbított anyagáram fölött helyezkedik el, ebből adódóan az kevésbé szennyeződik, hosszabb élettartamú. A kések kétélűek (TWIN BLADE) és egyenkénti rugós biztosítással rendelkeznek. Helyzetük tekintetében számos beállítási lehetőségünk adódik, akár egyenkénti kés konfiguráció is kialakítható. A késtartó egység hidraulikusan kiemelhető és eltömődés esetén a feltorlódott anyag a bálakamrába továbbítható.

itt-az-uj-pottinger-impress-korbalazo-4

 

A funkcionalitás mellett külön említést érdemel az EASY MOVE védjeggyel ellátott késtartó hozzáférhetősége. A teljes késtartó egység a biztosítások után oldalra kihúzható és beállítható a kívánt késszám, illetve karbantarthatók a kések. Ez a megoldás a többi között Pöttinger szabadalom, nagyságrendekkel könnyebbé és hatékonyabbá teszi a munkavégzést.

itt-az-uj-pottinger-impress-korbalazo-5

 

A szecskázás után érintőirányban indul takarmány és négy indítóhenger segítségével képződik a bála magja. A bálaképzés hevederes megoldással történik a vario modellek esetében. Modelltől függően 0,8 – 1,55 és 0,9 – 1,85 méteres átmérőig fokozatmentesen történik a bálaképzés. A bála tömörsége három zónában tetszőlegesen állítható a bálázott takarmánytól függően. A tömörítő erő tekintetében az Impress sorozat kiemelkedő teljesítményt nyújt. Egy 150 cm átmérőjű szalmabála tömege 380 kg is lehet!

itt-az-uj-pottinger-impress-korbalazo-6

Lényeges választási szempont a traktor teljesítmény igénye, a 3160 V Master esetében ez 80 LE. Más Pöttinger modellek szintén kimagaslóak ebben a tekintetben.

itt-az-uj-pottinger-impress-korbalazo-7

A Pöttinger cég magas szintre emelte a szálastakarmány betakarítás gépesítésének műszaki színvonalát. Messzire mutat ez, hiszen ha állatainkat talajszennyeződéstől mentes, időben betakarított takarmánnyal tápláljuk, kiváló minőségű, egészséges élelmiszert állíthatunk elő. Nem utolsó sorban gépkezelőink szintén elégedettek lesznek, szívesen dolgoznak majd jó minőségű gépekkel. Ajánljuk minden állattartó számára, hogy tekintse meg kínálatunkat, kérdezze meg a Pöttinger géppel dolgozó gazdatársaikat tapasztalataikról. Biztosak vagyunk abban, hogy kiváló minőséget adunk és abban is, hogy kiváló minőségű növényi és állati termékeket állíthatnak elő Pöttinger gépekkel.

itt-az-uj-pottinger-impress-korbalazo-8

 

Várjuk Önt is a Magtár Kft. telephelyein, hogy Ön is megismerkedhessen a Pöttinger Impress 3160V Master körbálázók előnyeivel!

További információ:

Katona András 06 20 501 8720

ELÉRHETŐSÉGEINK>>>

 

A Pöttinger gyári hivatalos weboldala >>>