Legyen szó szántóföldi öntözésről kalászos és kapás növények esetén, vagy sportpályáról, faiskoláról, gyümölcsösről, akár vetőmag-, zöldségtermesztésről: minden feladatra a megfelelő dobos öntözőgépet kínáljuk. Négy sorozatával a Beinlich öntöződobok minden alkalmazáshoz a tökéletes megoldást adják.

A Magtár Kft. 30 év tapasztalatával segíti az öntözni kívánó és tudó termelőket Magyarországon. Öntöződobok terén ehhez a megfelelő műszaki hátteret és minőséget a német Beinlich gyártónál találta meg. Négy sorozatával a Beinlich minden feladatra a tökéletes dobot kínálja. A termékpaletta a Monsuntól, a Beinlich dobgépek zászlóshajójától a változatos Primuson át a világ legnagyobb MB sorozatáig terjed. Minden géptípus különböző kivitelben és PE csőméretben kapható, és sajátos robusztusságuk jellemzi: például a dobok sima belső falai védik a PE csövet, míg az alváz más változatai sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé áthajtóként, ill. kihúzható gép.

Beinlich öntöződobok nagyon rugalmasan használhatók 50-1000 méteres táblahosszig. A helyhez kötött különböző körforgó és lineár öntözőberendezésekkel ellentétben a Beinlich gépei mobilak. Több kisebb, de területileg elszórtan elhelyezkedő szántóföldekkel rendelkező gazdálkodóknak ideális választás. Még a legnagyobb öntöződob is kevesebb, mint három méter széles, így a közúti a szállításhoz is megfelelő.Nézzük meg, hogyan is működik egy ilyen dobos öntözés: Az öntözési folyamat elején a gazdálkodó az öntöződobot a traktor hidraulikájára csatlakoztatja. A 2-4 méter átmérőjű tömlődob egy hidraulikusan működtetett forgógyűrűre van felszerelve. Ennek segítségével a kezelő a dobot a kívánt pozícióba forgatja. Miután a tömlődob a helyére került, a szintén hidraulikusan működtetett támasztólábak a talajba nyomódnak és rögzítik a dobot. A vízbetáplálásra csatlakozást követően a szórófejkocsit a kívánt távolságra kihúzva kezdődhet az öntözés. A vizet nem csak öntözésre használja a gép, hanem egy turbinán keresztül áramlik és egy hajtóműn keresztül meghajtja a dobot. Ennek eredményeképpen nagyon lassú sebességgel visszahúzza a tömlőt és ezáltal a szórófejkocsit is a dobhoz, miközben a kívánt mennyiségű vizet öntözi ki a területre. Ha a kocsi visszaér a géphez az öntözési folyamat automatikusan leáll. Ezután néhány egyszerű feladat elvégzése után az öntöződob a következő öntözési helyre vontatható.

A Beinlich öntöződobok számtalan alap és opciós felszereléssel érhetőek el, melyek néhány fontos elemét az alábbi ábra jól szemlélteti:

jol-atgondolt-reszletek-nemet-minoseg-beinlich-ontozodobok-1

Mivel a víz egyre szűkösebb erőforrás a világon, a hatékony felhasználása nagyon fontos kell legyen minden gazdálkodó számára. Éppen ezért a Beinlich arra törekszik, hogy a fokozatos fejlesztések eredményeképpen egy fenntartható, a lehető leghatékonyabb vízfelhasználás i mód mellett tudják a gazdálkodók a növényeik számára optimális körülményeket megteremteni.

 

A Beinlich technológiai megoldása lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével pontosabban öntözzék területüket. Az alkalmazás neve Raindancer, és segítségével a gazdálkodók optimálisan meghatározhatják, mikor használják az öntöződobot. Érzékelők segítségével határozzák meg a talaj nedvességtartalmát, valamint az alkalmazás összekapcsolja az információkat felhasználó tartózkodási helyére vonatkozó időjárás-előrejelzéssel. Ezekből az adatokból számítja ki a szoftver a növények feljlődésének elősegítéséhez és az esetleges vízpazarlás megelőzéséhez szükséges vízmennyiséget. A rendszer használatával gazdálkodók akár 20-30 százalék vizet is megtakaríthatnak.

 

Az ulmeni székhelyű Beinlich GmbH több mint 50 éve gyártja az öntözési szektor megbízható és mindenekelőtt tartós gépeit. A fő hangsúlyt a fenntarthatóság témájára helyezik – a beszállítók kiválasztásától a végtermékek felhasználásáig. A Beinlich GmbH öntözőrendszerei a világ minden táján megállják a helyüket, hiszen öntözőgépeket szállítanak a világ minden tájára Mongóliáiától , Dél-Amerikán át egészen Új-Zélandig. Az a tény, hogy még a vízben gazdagnak hitt régiók, például Skandinávia is rendelnek gépeket Ulmenből, az éghajlatváltozásnak és a kiskereskedelem által a növényekkel szemben támasztott növekvő minőségi követelményeknek köszönhető.

 

 

 

A Beinlich öntöződobok kizárólagos magyarországi forgalmazója a Magtár Kft. Öntözési megoldásokért keresse öntözési irodánkat az alábbi elérhetőségeken:

Öntözési iroda

+36 56 510-030

+36 20/413-6973

ontozes@magtarkft.hu
www.ontozes-magtarkft.hu