A piac gyorsan fejlődik és változik, így a naprakész tudás elengedhetetlen a mi szakmánkban is. Vállalatunknál hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink szakmai továbbképzésére annak érdekében, hogy a gazdálkodók igényeihez igazodó felszereltségű munkagépet tudjunk ajánlani, valamint pontos és részletes információkkal szolgálhassunk az egyes gépek előnyeit, alkalmazási lehetőségeit, működési módjait illetően.

A közelmúltban egy ilyen szakmai oktatáson vettek részt területi képviselőink, melynek középpontjában ezúttal a Kverneland iXtrack T3-T4 vontatott permetezőgépcsalád állt. Az intelligens elektronikával és könnyű kezelhetőséggel rendelkező permetezőgépek egyik fő ismérve a hatékonyság és a pontosság. A precíz permetezés kapcsán a képzésen szó esett többek között a kormányzott híd beállításairól, funkcióiról: az új tervezésű iXtrack T4 egyedi alváza szélesebb kerekek esetén is nagy, 32 fokos kormányzási szöget tesz lehetővé 3,6 méter fordulási sugárral.

Az oktatáson résztvevők többet megtudhattak a iXtrack T széria Boom Guide automatikus keretmagasság-szabályozó rendszeréről is, mely a választott szórási magasság fenntartásában segíti a kezelőt. Az ultrahangos szenzorok vezérlik a permetező hidraulikáját a szórókeret vezetésére, ezáltal a keret magassága állandó értéken tartható a talajfelszíntől vagy a növénykultúrától.

A képzésen ismertették a környezetvédelmi szempontból fontos iXclean Comfort félautomata szelepvezérlő rendszer beállítási módjait is, melynek segítségével elkerülhető a vegyszerpazarlás és csökkenthető a vízfelhasználás is.

Az iXtrack T sorozat minden modelljében opcionálisan elérhető iXflow-E nagynyomású permetlé keringtető rendszerének előnyeit sem hagyhatták ki a szakmai napon, mely szakaszonként vagy fúvókánként történő szakaszolási lehetőséget biztosít, ezáltal a kezelő szabadon programozhatja a szórókeret szakaszainak számát és méretét, az igényeknek és a szántóföldi körülményeknek megfelelően.

Az egynapos képzésen a Kverneland iXtrack T3-T4 vontatott permetezőgépcsalád olyan előnyeit, páratlan funkcióit és csúcstechnológiai megoldásait ismerhették meg részletesen munkatársaink, melyek a gazdálkodók számára fontos szempontok lehetnek a megfelelő felszereltség kiválasztása során.

A Magtár Kft. kínálatában kiemelkedő feltételek mellett juthat hozzá Kverneland permetezőgépekhez. Érdekli a lehetőség? Adja meg elérhetőségeit és illetékes munkatársunk visszahívja!

Kapcsolat