MEGÉRKEZETT A STEYR EXPERT CVT  TRAKTOR 100-130LE SZEGMENSBEN– ÚJ KOMPAKT MÉRETŰ PRÉMIUM TRAKTOR A STARTVONALON

 

Az új STEYR arculatnak megfelelő külsejével az Expert CVT azokat a felhasználókat célozza meg, akiknek kompakt méretben van szüksége nagy teljesítményre és kimagasló kényelemre.

Teljesítmény

A trakor az alábbi névleges teljesítményekkel elérhető:

  • 100 LE (4100 Expert CVT)
  • 110 LE (4110 Expert CVT)
  • 120 LE (4120 Expert CVT)
  • 130 LE (4130 Expert CVT).

A sokat próbált, immár Stage V megfelelésű 4 hengeres 4,5 literes NEF motoroknak köszönhetően mind a négy modell maximális teljesítménye 10 LE-vel nagyobb a névlegesnél. A kipufogógáz kezelő rendszer (After Treatment System – ATS) minden komponense egyetlen egységbe építve került motorháztető alá. Ez a konstrukció jobb kilátást eredményez a traktor orra felé.

CVT hajtómű

A teljesen saját fejlesztésű – 1999 óta bizonyító – két tartományra osztott CVT hajtómű adja az új Expert CVT széria alapját. A hajtómű fokozatmentes gyorsítást szavatol álló helyzetről a mAximális 40 km/h sebességre. Ezt csökkentett motorfordulaton teljesít a traktor, kiváló fogyasztási adatokat eredményezve. A duplakuplungos (DTC) technológiával dolgozó CVT hajtómű tartalmazza az Active Hold Control funkciót is, mellyel az emelkedőkön és lejtőkön való elindulás és megállás nagy könnyebbséget jelent.

Mindemellett nagy igénybevétel esetén az S-ControlTM CVT hajtómű az S-TRONIC motor-hajtómű vezérlő rendszer segítségével gyorsan megtalálja a megfelelő áttételt a zavartalan teljesítmény átvitelhez és a maximális nyomatékhoz. Új fejlesztésű elektronikus vezérlő felel a teljes hajtómű üzemeltetéséért, mellyel nem csak a reakció lesz gyorsabb, de a motor hatékonysága is javul minden fordulatszámon. Ez az elv garantálja, hogy a szükséges legnagyobb motorteljesítmény mindig elérhető legyen a legnagyobb takarékosság és legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett.

Kényelmes kabin

A nagy méretű és tágas fülke négy-oszlopos tervezésű, mely a legjobb kezelői környezetet biztosítja ebben a kategóriában. A remek kilátás a fülke- és hídrugózással együtt kellemes munkahellyé teszik a kimagasló kényelmű fülkét. A kezelőszervek és felületek elhelyezése segíti a gépkezelőt, hogy gyorsan feltalálja magát és nagy hatékonyságot érjen el munkájában. Újdonság ennél a szériánál az alacsonytetős Panoráma fülke, mely nagy máretű tetőablakkal és vékony illesztősínnel mégjobb kilátást biztosít, mely különösen előnyös homlokrakodós munkák során.

A nagyobb STEYR traktorokban is megtalálható Multicontroller kartámasz mellett kizárólag az Expert számára elérhető a teljesen új fejlesztésű Multicontroller II kartámasz. Az új kezelő-központ programozható funkció gombjaival az Expert CVT kezelése az aktuális munkafolyamatoknak megfelelően tester szabható.

Minthogy a STEYR Expert CVT tervezésénél kitüntetett szempont volt a gyakori és tartós TLT munkákra való megfelelés, ezért ez a traktor kifejezetten jól szerepel kaszával és bálázóval, valamint egyéb aktív hajtású munkagéppel. Az Expert CVT gyári homlokrakodó kiépítéssel szintén meggyőző teljesítményt nyújt anyagmozgatási feladatok során.

Az új Expert CVT-t alapfelszereltségként nagy teljesítményű zárt körös, terhelés érzékelős hidraulika rendszerrel szerelik, mely 110 l/perc térfogatáramra képes. A CCLS hidraulikának hála a gépkezelők gyors és erőteljes reagálást tapasztalhatnak az első és hátső emelőmű, vagy akár a homlokrakodó esetében. Mivel a rendszer csak a terhelés által igényelt mértékben dolgozik, ezért nagy fokú hatékonyságot szavatol.

TLT

Az opcionálisan elérhető mellső hárompont függesztővel (FHPL) és front TLT-vel a STEYR Expert CVT alkalmazási lehetőségei tovább bővülnek. Köszönhetően a multifunkciós mellső felfüggesztés vázszerkezetnek az első hárompont és TLT teljesen integráltan kerül beépítésre, ezzel letisztult megjelenést, egyszerű kezelést és optimális láthatóságot kölcsönözve a gépnek és kezelőjének. A front TLT és függesztőmű egyaránt rendelkezik a traktor elejére kivezetett elektromos vezérléssel, ezzel is tovább növelve a kezelési komfortot.

Az új STEYR Expert CVT traktor most 5 év vagy 6000 üzemóra kiterjesztett garanciával vásárolható meg!

Kérje évi 0,5% kamatozású finanszírozási konstrukcióval!

További részletekért keresse gépértékesítőinket!

 

STEYR Traktoren