A MAGTÁR KFT. ÁLTAL NEVEZETT PÖTTINGER IMPRESS 155V KÖRBÁLÁZÓ PRÉMIUM OKLEVELET NYERT

 

A Magtár Kft. által benyújtott nevezés, a PÖTTINGER IMPRESS 155 V körbálázó prémium oklevelet nyert az AGROmashEXPO és AgrárgépShow által kiírt pályázaton Nemzetközi Termékfejlesztési Díj kategóriában.

 

A PÖTTINGER cég a 2015-ben bemutatott új IMPRESS körbálázó családban teljes mértékben újragondolta a körbálázás technikáját és a körbálázók műszaki felépítését. Úttörő módon vezetett be olyan műszaki megoldásokat, amelyek elsődleges célja a takarmány legjobb minősége, a minimalizált teljesítmény igény, a biztos bálaindítás a legnagyobb szárazságban és melegben is, a leggyorsabb és legegyenletesebb anyag áram, a legkiválóbb rendfelszedő talajkövetés, a legegyenletesebb szeletelt anyag minőség. A gyártás és a kivitelezés technikájában a PÖTTINGER cég mérnökei 12 db szabadalommal védett újítást vezettek be. Ezek közül, néhány fontosabb: a Perfect Flow egyenes, felsőanyag áram, amely miatt nincs szögtörés és levélveszteség, Pre-Selection egyedi vágókés szám beállítás, a rendfelszedő precíz talajkövetéséhez oldalirányban 12cm-12cm elmozdulásának lehetősége, az új nagyméretű továbbító rotor alkalmazása amelynek sebessége szinkronizált a rendfelszedővel és a bálaindító hengerekkel, a rotor felett elhelyezett szeletelő egység a legkisebb teljesítmény igényű szeletelővel, hidraulikus felső nyitású eltömődés gátlóval, 32 kés esetén 3,6 cm elméleti vágáshossz, biztos bála indítás 4db indító henger alkalmazásával. TWIN BLADE megfordítható, mindkét oldalon élezett kések alkalmazása a hosszabb használhatóságért, EASY MOVE oldalra kihúzható késtartó a legegyszerűbb késszám beállításhoz és késcseréhez, a legújabb fejlesztésű neccháló beadagoló szerkezet elektromágneses fékezéssel és még sorolhatjuk a fejlesztések és szabadalmak sorát. Az IMPRESS bálázók vagy MASTER kivitelben 16 késsel vagy PRO kivitelben 32 késsel érhetők el. Választható az ISOBUS alapú kezelés, az automatikus központi zsírzás, kamera, LED világítás, szélesebb gumizás, tandemtengely légfékkel, és megannyi más extra. A fixkamrás kivitel 12,m x 1,2m fix méretet, a változó kamrás kivitelek 0,8m-1,5m vagy 0,8m-1,8m átmérőjű körbálát tudnak készíteni.

 

A kiváló minőségű Pöttinger Impress 155V bálázót 2019. január 23-26. között, személyesen is megtekinthetik az érdeklődők a Magtár Kft. A pavilon 101-es standján az AgrárgépShow, illetve az AgromashExpo keretein belül.