Pöttinger Impress 155V Master – a körbálázás nagyMastere

 

A Pöttinger Impress változó kamrás körbálázó számos szabadalom mellett tökéletes talajkövetéssel és eltömődésmentes bálaképzéssel könnyíti meg a gazdálkodók munkáját. A Pöttinger cég elkötelezett a tiszta és jó minőségű szálastakarmány előállításban. Tisztán látszik ez az Impress sorozat minden elemén!

Megkértük Katona Andrást, a Magtár Kft. Pöttinger termékfelelősét, hogy mutassa be a munkagépet és az eszközön  áthaladó takarmány útját.

A Pöttinger vállalat 2015-ben mutatta be új Impress körbálázó családját, amelyben teljes mértékben újratervezett  körbálázási technikát és műszaki felépítést ismerhettünk meg. A Pöttinger Impress bálázók kizárólagosan a Magtár Kft. kínálatában érhetők el 2021-től.

Közelebb lépve a géphez, elsőként a bálázó központi felfüggesztésű rendfelszedő egységéről érdemes szót ejteni, amely 2000 mm szélességben és oldal irányban 120-120 mm elmozdulás mellett képes dolgozni. A rendfelszedő egység 5 sor felszedő rugós ujjal és görgős rendleszorítóval rendelkezik.

A rotor előtt két továbbító csiga található, amelyek szintén nagy szerepet játszanak a gyors és folyamatos anyagtovábbításban. A rendfelszedő egységből a rotor továbbítja a lekaszált takarmányt a bálakamra felé. A szabadalmazott rotor csavart formájának köszönhetően teljesen egyenletes eloszlásban kerül a takarmány a bálakamrába.

pottinger-impress-a-korbalazas-nagymastere-2Fotó: Agroinform

Nagyon fontos megemlíteni az egyenes anyagáramot, amelyet PERFECT FLOW-ként nevezett el a gyártó. Mindez úgy érhető el, hogy a rotor a menetirányhoz képest hátrafelé forog, tehát nem gyűri maga alá a takarmányt, hanem egyenes vonalban jut a bálakamrába és így kevesebb törést okoz a szálastakarmányon.

EASY MOVE és TWIN BLADE

Pöttinger Impress bálázók további fontos eleme a kihúzható késtartó, amely az EASY MOVE fantázianévre hallgat. Az Impress szeletelős bálázókban alapkivitelben 16 darab kétélű kés található, amelyek hidraulikusan állíthatók, illetve a pozíciójuk többféleképpen változtatható a bálázott anyag függvényében (FLEXCUT). A kések kétélűek, tehát kopás esetén először fordítással oldható meg a késcsere (TWIN BLADE).

Hevederes, változó kamrás bálázóról lévén szó, 80 cm-től 155 cm-ig tudunk bálát készíteni ezzel a géppel. A bála tömörsége 3 zónában állítható tetszőlegesen – amely szintén fontos a minőségi takarmányelőállítás szempontjából.

A bálakamrában egy három részre osztott, végtelenített heveder képzi a bálát négy indítóhenger segítségével. Az indítóhengerek szintén hozzájárulnak a rendkívül gyors bálázáshoz.

Az Impress kezelőfelületének köszönhetően a bálázó szinte minden funkciója egyszerűen vezérelhető a fülkéből – de akár ki is emelhető onnan és akár a bálázó mellől is irányíthatók a folyamatok.

A Pöttinger Impress bálázókra a Pöttinger GmbH 2 év garanciát vállal. A 2019-es és 2020-as év szép számban értékesített Impress bálázókról a gazdálkodók 100%-ban pozitív visszajelzéseket adtak, ezért idén is szép sikerekre számítunk – és továbbra is szívesen ajánljuk ezt a prémium kategóriás munkagépet minden állattartó gazdálkodó számára, akinek fontos az egészséges állatállomány.

Ha szeretne többet megtudni az Impress bálázókról, pontos modellekről, árajánlatot kérni vagy személyesen megnézni az elérhető gépeket, keresse bizalommal
Katona András termékmenedzsert:
+36 20 501 8720

 

A Pöttinger hivatalos gyártói oldala