A nemrég bemutatott 80-120 lóerős Plus sorozatú STEYR traktorok rendkívül modern megjelenését a Német Formatervezési Tanács is elismerte, és az új termékcsaládot a German Design Awards haszonjárművek kategóriájában a kiváló terméktervezésért járó díjjal tüntette ki.

A rangos German Design Awards díj nemzetközi mércét jelent az innovatív formatervezési fejlesztések és a versenyképesség terén, melyet különböző formatervezési szakterületek vezető szakértőiből álló nemzetközi zsűri bírál el. A Német Formatervezési Tanács a díj  megítélése során figyelembe veszi a formatervezési innováció mellett a vásárlók és a piac igényeire való összpontosítást is.

A 80-120 LE közötti öt modellel az új STEYR Plus sorozat – amely a Kompakt termékcsaládot váltja fel – egy nagyra becsült márkanév visszatérését jelenti. Ahhoz, hogy az európai traktorpiacon versenyképes legyen, a STEYR tervező és mérnöki csapatai felismerték, hogy a Plusnak megkülönböztető stílust és specifikációt kell kínálnia: amellett, hogy a traktorok úttörő megjelenést kaptak, az új Plus a hűtőrács középső részének stílusos lamellás csíkjait használja a motor maximális légáramlásának biztosítására is.

Az új modellek megalkotásakor a STEYR megfordította a tipikus fejlesztési megközelítést: a Plus traktorok viszonylag alacsony lóerejük ellenére innovatív módon új formavilágot mutatnak, és a legújabb termelékenységnövelő technológiák teljes skálájával kaphatók, beleértve az S-Connect telematikai rendszert, valamint az automatikus kormányzással ellátott S-Tech automatikus vezetést a maximális hatékonyság és a pontos adatok szolgáltatása érdekében.

Az eredmény futurisztikus, mégis funkcionális, és olyan praktikus és gyakorlati szempontokat helyeztek előtérbe, mint a láthatóság és a szervizelhetőség.

„A CNH tervezőcsapata igazán büszke arra, hogy az új STEYR Plus kialakításában végzett erőfeszítéseiket ilyen módon elismerték” – mondja David Wilkie, a CNH tervezési igazgatója.

„Ez méltó elismerése annak, hogy a jó formatervezés nemcsak a stílusos berendezések, hanem a maximális praktikumot nyújtó gépek megalkotásában is fontos szerepet játszik.”