A Profi CVT széria csúcsmodelje mostantól 6-hengeres kivitelben is elérhető 145 LE névleges teljesítménnyel. Az újdonságot optimális teljesítmény-tömeg arány és kiemelkedő manőverező képesség jellemzi. A duplakuplungos technológiával tervezett S-TRONIC szoftverrel vezérelt S-CONTROL CVT fokozatmentes hajtóműnek köszönhetően a traktor rendkívül sokoldalú, melyet tovább erősít az opcionális mellső hárompont függesztő és TLT, valamint a homlokrakodó alkalmazásának lehetősége.

A STEYR Profi CVT ezentúl nem csak bizonyított hatékonyságával és sokoldalúságával büszkélkedhet, hanem vadonat új 6-hengeres motorjával is, mely a piacon a legkompaktabb 6-hengeres. Az új modellt a jól ismert turbófeltöltéses intercooleres ECOTECH technológiával szerelik, mely Hi-eSCR és Power Plus motorteljesítmény menedzsment rendszerrel van kiegészítve 145 LE névleges teljesítmény mellett. A kompakt építés miatt a motor kiváló teljesítmény-tömeg aránnyal rendelkezik. A rugózott mellső hidas kivitel mindössze 4,6 méteres fordulási sugarával és 2642 mm-es tengelytávjával a Profi CVT kiválóan manőverezhető – ez nagy előny ha szűk területen kell homlokrakodóval dolgozni.

Erőátvitel: Fokozatmentesen változtatható áttétel, kiváló hatásfok, költséghatékonyság

A hidrosztatikus és mechanikus hajtásátvitel intelligens ötvözésével az S-CONTROL CVT váltó maximális költségmegtakarítást garantál a teljesítmény csökkenése nélkül. Ez a robusztus felépítésű duplakuplungos technológiával szerelt hajtómű a vonóerő megszakítása nélkül biztosítja az erőátvitelt. Mindemellett kiváló gyorsítási mutatókkal is bír. Az S-TRONIC rendszer vezérli a hajtómű áttételt és motorfordulatszámot a mindenkori teljesítmény igénynek megfelelően, ezáltal automatikusan csökken az üzemanyag felhasználás, ha a motorteljesítmény mindig optimálisan kerül felhasználásra. Az ACTIVE HOLD CONTROL funkció tovább bővíti a Profi CVT eszköztárát ha a biztonságról van szó. A rendszer megbízhatóan tartja a traktort és vontatmányát a lejtőkön és emelkedőkön a fékpedál használata nélkül és lehetővé teszi a kuplungpedál nélküli megállást és elindulást.

Sokoldalú elöl és hátul egyaránt

A nagy emelőkapacitású hátsó függesztőmű és a négy pár elektromosan vezérelt kiadószelep segítségével a Profi CVT minden kategóriájához illő munkagéppel könnyedén megbirkózik. Az opcionálisan rendelhető három pár középső kiadószeleppel, az elektromosan vezérelhető mellső hárompont függesztővel és TLT-vel, valamint az elektromos joystick vezérlésű homlokrakodóval a Profi CVT sokoldalúsága és felhasználási köre még tovább bővíthető. A Quick Turn változó áttételű kormányzás és a Power Shuttle irányváltó rendkívül megkönnyíti az irányítást homlokrakodós munkavégzés során. A nagy igénybevételre tervezett, alapkivitelben elérhető mellső hídrugózás magas fokú vezetői kényelmet nyújt és biztonságos közlekedést garantál a szántóföldön és közúton egyaránt.

Komfort fülke felszereltségek minden igényre

A 4-oszlopos konstrukciójú mindkét oldalról nyíló rendkívül alacsony – mindössze 69 db(A) – zajszintű vezetőfülke tetőablakával kiegészítve lenyűgöző kilátást biztosít, a hosszú és kihívást jelentő munkanapokhoz pedig az olyan jellemzők teszik ideális környezetté, mint a légkondicionáló és az elektromosan állítható Multicontroller kartámasz. A hosszú munkanap végén a traktor stabil rögzítését elektronikus parkfék biztosítja. A precíziós gazdálkodási műveletekhez elérhető S-TECH csomag – mely tartalmazza az érintőképernyős monitort, ISOBUS II és ISOBUS III szabványokat, valamint az S-GUIDE és S-TURN rendszereket – minden körülmények között biztosítja a megkívánt automatizálási szintet és a gépkezelő tehermentesítését.