A STEYR S-GUIDE az RTK+ rendszerrel már eddig is kiemelkedő precizitást nyújtott. Ezentúl az amerikai GPS és orosz GLONASS jelek használata mellett az európai Galileo műholdrendszer használatával még tovább nő a megbízhatóság. A nagyobb számú műholdak használata azt jelenti, hogy nagyobb jelbiztonságot érünk el pl. erdős területek közelében. Az input anyagok precízebb felhasználása, gördülékenyebb dokumentáció, nagyobb hatékonyság: a STEYR a gazdaságok fenntartható fejlődésének elkötelezett támogatója.

2019 januárjától a STEYR az RTK+ szolgáltatás egy még megbízhatóbb formáját indítja el az európai piacon, továbbfejlesztett földrajzi lefedettséggel. Az európai Galileo műholdrendszer 26 aktív műholdját integrálják a jelenleg használt GPS és GLONASS jelforrások mellé. Az RTK+ szolgáltatás ezen fejlesztése jelentős előrelépés azon gazdálkodók és bérvállalkozók számára, akik eddig is használták a nagy precizitású S-GUIDE rendszert. A pontosság növelése a mezőgazdasági inputanyagok – pl. műtrágya és növényvédő szer – kijuttatása és a kijuttatás időzítése terén jelentős gazdasági és környezeti előnyökkel jár.

Maxime Rocaboy, a STEYR S-TECH precíziós gazdálkodási osztály vezetője számára a továbbfejlesztett RTK+ előnyei világosak: Az új nagy pontosságú és kiváló elérhetőségű műholdrendszer használatával új lehetőségek nyílnak meg a gazdálkodók és bérvállalkozók előtt. Olyan részletes információk birtokába juthatnak termőföldjeikről és kultúrnövényeikről, melyeket addig nem volt mód beszerezni, valamint a STEYR S-GUIDE rendszer minden előnyét is élvezhetik.

 

Maximális előnyök a gyakorlati használatban

A meglévő RTK+ jelforrások bővítésével nem csak az inputanyagok kijuttatásának precíz nyomonkövetésére és dokumentálására van lehetőség, hanem termőföld specifikus hozamok és hatásfokok mérése is lehetséges, még az olyan parcellékon is, ahol eddig nem volt lehetőség az adatgyűjtésre. A teljes rendszer megbízhatósága is jelentősen javult a Galileo jelforrások kiegészítő használatával.

Az új jelek használatához új fejlesztésű antennára van szükség, mivel a jelenlegi technológia nem alkalmas az új frekvencia sávok vételére. Az új antennák és az RTK+ rendszer elérhetőségével kapcsolatos információk rendelkezésre állnak az Ön hivatalos STEYR kereskedőjénél.

Polgári ellenőrzés alatt

A GPS és GLONASS rendszerekkel ellentétben a Galileo programot az Európai Unió indította és teljes mértékben polgári irányítás és ellenőrzés alatt tartja. A Galileo jelforrások integrációjának célja a más jelforrásoktól való európai függés megszüntetése, továbbá maximális kompatibilitás biztosítása a meglévő és tervezett műhold alapú globális navigációs rendszerekkel. A nagyobb számú műhold elérhetősége hatalmas előnyt jelent azokon a területeken, ahol az eddigi jelek korlátozottan voltak elérhetőek topográfiai, vagy beépítési okokból, valamint erdők közelsége miatt.