A Stage V füstgáz kezelési normának megfelelően a NOx képződés 95%-kal csökkent anélkül, hogy a motoron konstrukciós változtatásokat kellett volna eszközölni, köszönhetően az FPT által jegyzett 13 szabadalomnak. Az alacsony fogyasztás, valamint a motorolajra és hajtóműolajra vonatkozó meghosszabbított szerviz intervallumok alacsony üzemeltetési költségeket eredményeznek. A STEYR a Stage V emissziós norma bevezetését felhasználva olyan további termékfejlesztésekkel is jelentkezik, mint az S-Turn II, STEYR S-Brake és az S-Fleet telematikai szolgáltatások. 

A 2019 január 1-től mindhárom Terrus CVT modell, a 6250, 6270 és 6300 is elérhető less az újonnan életbe lépő Euro Stage V emissziós előírásoknak megfelelő motorral. Köszönhetően a 95%-kal csökkentett nitrogen oxid kibocsátásnak és a jelentősen csökkentett szilárd részecske aránynak ezek a traktorok maximálisan teljesítik az előírásokat. A károsanyag kibocsátás mértékének jelentős csökkenése úgy valósult meg a 13 szabadalmat jegyző FPT motorban, hogy nem kellett tervezési változtatásokat végrehajtani a kipróbált és tesztelt konstrukción, sem lényeges módosításokat eszközölni a meglévő rendszereken.

Ezzel egy időben a motorolaj csereperiódus a Stage V megfelelésű Terrus CVT traktoroknál 750 üzemórára növekedett, valamint a hajtóműolaj csereperiódusa is kitolódott 1500 üzemórára. ,,Az új Terrus CVT modellek nem csak a drasztikusan lecsökkentett károsanyag kibocsátási mutatóikkal, alacsony karbantartási igényükkel és alacsonyabb üzemeltetési kültségeikkel tűnnek ki, hanem az ezekkel együtt debütáló termékfejlesztési újdonságaikkal is,” – jelenti Hans-Werner Eder, a Termék Marketing osztály vezetője.

 

Megnövelt produktivitás, kényelem és biztonság

Az új S-Turn II rendszerrel az új STEYR Terrus CVT képes hatékonyan ötvözni az Easytronic II és az S-Turn ismert funkcióit. Az új S-Turn II segítségével a kormány automatika a fordulókat is végrehajtja, miközben a táblavégi forduló munkaműveletei is sorban végigfutnak, ezáltal a teljes fordulási művelet teljesen automatikussá és könnyedén végrehajthatóvá vált. Ezzel jelentősen tehermentesül a gépkezelő a hosszúra nyúlt munkanapok során. Megnövekedett teljesítmény, hatékonyság és precizitás, felhasználóbarát kezelés és hatékonyabb talajvédelem az új S-Turn II legfőbb jellemzői.

 

A STEYR S-Brake rendszer segítségével tovább bővül a Terrus CVT eszköztára, ha a biztonságról van szó. A szabadalommal védett rendszer biztosítja a traktor és vontatmánya stabilitását akkor is ha a lassítás csak a gázpedál felengedésével, vagy a Multicontroller kar visszahúzásával valósul meg. Ezekben az esetekben előfordulhat, hogy a nehéz vontatmány megtolja a traktort, vagy a legrosszabb esetben a szerelvény elveszti a stabilitását és becsuklik. Az új STEYR S-Brake rendszer pont ennek kiküszöbölésére született. Lassításkor a pótkocsi saját fékrendszere automatikusan aktiválódik, így biztosítva van a szerelvény állandó stabilitása

 

2019 második negyedévétől elérhető

A jogszabályi előírások 2020. végéig engedélyezik az átmeneti időszakot, azonban az új gyártású 6250, 6270 és 6300-as Terrus CVT Stage V modellek már 2019 második negyedévétől elérhetőek lesznek a hivatalos Steyr kereskedőknél. Ezzel egy időben a STEYR elindítja az S-Fleet Telematikai szolgáltatását az új Terrus CVT modellekhez, mint alapfelszereltség.