A több, mint 70 éves traktorgyártási múlttal rendelkező Steyr Traktoren immár nem csak a mindennapi szántóföldi tevékenységek során nélkülözhetetlen társ a gazdálkodók életében, de ezentúl a jövő agrárgenerációjának képzésében is vezető szerepet tölt be. Az Agrárminisztérium jóvoltából 15 szakiskola, valamint az agrárszakképző központok 9 tagintézménye összesen 24 új, korszerű Steyr traktorral bővíti képzési kínálatát. A szaktárca által támogatott program célja a szakmai végzettséggel párhuzamosan a digitális-kompetenciák megerősítése, mely biztos elhelyezkedést tesz lehetővé a diákok számára.

Ezzel a Magtár Kft. és a Steyr közötti erős kapcsolat és szoros együttműködés újabb mérföldkövéhez érkezett. A nyílt közbeszerzési eljárás elnyerését követően a Magtár Kft. 24 darab Steyr 4085 Kompakt HiLo traktor szállítására kapott megbízást, melyek a modern erőgépekkel kapcsolatos tudás mellett a precíziós gazdálkodás köré épülő digitális-technológiák ismeretével is felvértezik a diákokat. A traktorokba épített korszerű, alacsony fogyasztású és környezetkímélő FPT motorok az adott teljesítmény kategóriára jellemző legszigorúbb emissziós előírásoknak is megfelelnek. Emellett elektronikus vezérlésüknek köszönhetően a korszerű motorok működésével és hibaelhárításával egyaránt megismerkedhetnek a diákok. A hajtásrendszer kialakítása kitűnő átmenetet képez a régi és új között, lévén a 24×24 sebességes váltó hagyományos szinkronfokozatait terhelés alatt kapcsolható PowerShuttle irányváltó és egy terhelés alatt elektronikusan kapcsolható PowerShift fokozat egészíti ki. A traktor az elektronikusan kapcsolható összkerékmeghajtás, valamint a szintén elektronikusan kapcsolható első és hátsó differenciálzár segítségével a T-kategóriás jogosítvány megszerzése mellett a  tangazdaságokban is kiválóan teljesít majd. A diákok digitális-kompetenciájának fejlődését a traktorokba épített Steyr S-TECH 700 típusú érintőképernyős ISOBUS kompatibilis vezérlő monitor szolgálja, melyhez a legmodernebb automata kormányzási rendszer kapcsolódik.

A Magtár Kft. több, mint 30 éve áll a gazdálkodók igényeinek szolgálatában és nagy sikerként éli meg, hogy lehetősége van bekapcsolódni a jövő agrár-szakembereinek oktatásába.

A hosszú távú sikeres együttműködést a biztos gyártói háttér és vevőszolgálat terén kínált szakértelem garantálja.

További információkért, valamint a teljes traktor és mezőgazdasági gépkínálatért keresse bizalommal a Magtár Kft-t!