Az EurOpal- és VariOpal 9 termékcsalád méltó utódja a Juwel 10. A fejlesztést a nagy teljesítményű, a korábbiakhoz képest nagyobb kerékméretű, adott esetben hevederes traktorok számának növekedése indította. A Lemken válasza az új igényekre a vonó- és a függesztőszerkezet alkatrészeinek megerősítése és olyan új kialakítása, amely egyrészt lehetővé teszi a 450 LE teljesítményű erőgéppel történő vontatást. Másrészt alkalmassá teszi az új ekét arra, hogy még tökéletesebben beállítható legyen az első ekefej fogásszélessége és a vontatási középpont a nagy erőgépek után is. Különösen fontos szempont az első ekefej és a vontatási középpont helyzetének változatlansága a „vario” kivitelű ekéknél, ahol a munkaszélesség hidraulikusan, fokozatmentesen állítható.

Juwel 10 ötvözi a megbízhatóságot, a kezelési kényelmet és a kimagasló munkaminőséget. Juwel szériában a TurnControl fordításvezérlő könnyíti az eke átfordítását, elődeinél nagyobb helyet biztosítva a támasztókerék számára. Memória fordítómű munkahengerrel a dőlésszög hidraulikusan állítható a traktorkabinból.

Juwel 10 sorozat egyedi lehetőségei a torony hidraulikus csillapítása, amely kíméli a gépkapcsolatot szállításkor és nehéz terepen, például a forgókban. További fejlesztés a szállítási állapot lehetősége, amely lehetővé teszi, hogy támkeréken történő szállításkor ne kelljen levenni a harmadik pont orsót, megkönnyítve ezzel a következő táblára vonulást.  Juwel 10 család háromtól hét ekefejig tarlón-, vagy barázdában járó kivitelben kapható. Az ekéhez többféle szántáselmunkáló henger csatlakoztatható, így a szántással egy menetben történik a visszatömörítés és ezzel összefüggésben a nedvességmegőrzés.

Juwel 10 műszaki adatok:

  • Maximálisan alkalmazható erőgép teljesítmény: 450 LE!
  • Függesztőszerkezet: hidraulikusan csillapított harmadik pont
  • Szállítás: hidraulikus csillapítással a vázbehúzó munkahengeren, szállító kerékkel együtt alkalmazva
  • Ekefejek száma: 3 – 7
  • Gerendelymagasság: 90 cm (100 cm-es osztással 6 fej, 120 cm-es osztással 5 fej)
  • Gerendely paraméterei: 160 x 160 x 10 mm
  • Ekefej: BS 42i erősített változat
  • Barázdában és tarlónjáró (On-Land) kivitel elérhető.

A Juwel 10 ekék különböző felszereltséggel elérhetők a Magtár Kft. kínálatában. Amennyiben szeretné kipróbálni a gépeket vásárlás előtt, kérje értékesítő munkatársaink segítségét. Biztosak vagyunk benne, hogy sikerül a gazdaságának megfelelő munkaeszközt kiválasztani, amellyel hosszú időn keresztül dolgozhat.

ELÉRHETŐSÉGEINK