ROTTNE F15E

ROBUSZTUS VÁZ MAXIMÁLIS RUGALMASSÁGGAL

Ez a nagy teljesítményű, 8 kerekes forwarder 15 tonnás teherbírással és a ROTTNE-nél megszokott, magas megbízhatósággal rendelkezik. A Rottne F15D növendékfokozó gyérítések és véghasználatok esetén is kiváló választás.

A robusztus vázszerkezet, a 220 lóerős motor, a hidrosztatikus váltó, a nagy hasmagasság, a 177 kN-os vonóerő együtt biztosítják, hogy kifejezetten nehéz, meredek vagy csúszós terepen, még nagy mennyiségű rakománnyal is kiválóan teljesít. A rakfelület igény szerint személyre szabható: ha kell, oldal irányban billenthető, a rakoncák oldal irányban kihúzhatók (Wide Load) illetve függőlegesen hidraulikusan állíthatók, ezzel biztosítva az eszköz maximális rugalmasságát.

Az RK 125 daru gyors, 7,2m, 8,4m vagy akár 10 méteres kinyúlással is rendelhető. A védett tömlővezetés nem csak a gémen belüli, hanem a gém vége és a rotátor közötti kritikus szakaszra is vonatkozik, így lényegében kizárt a tömlősérülések miatti kényszerű üzemszünet. Igen népszerű a -5 és 28 fok között dönthető daruoszlop, amivel meredek terepen sem csökken a daru forgatónyomatéka, hiszen a daruoszlop mindig függőleges helyzetbe állítható.

Tágas, egy átlagos személyautó zajszintjénél is csendesebb, akár 10-12 órás műszak során is kényelmes fülkéjéből remek kilátás nyílik nem csupán oldalra, hanem ívelt szélvédője miatt felfelé is. Az F15 forwarderhez is rendelhető Comfort Line integrált fülke-csillapító rendszer teljes kezelői komfortot biztosít. A ROTTNE D5 vezérlőrendszer egyéni beállítások lehetőségével támogatja a gépkezelő tökéletes munkavégzését. Természetesen nem hiányzik az opciós listából a tolólap, a bogie-lift, a darumérleg vagy az állófűtés sem.

ÜZEMI TÖMEG

18.700 kg

RAKSÚLY

15.000 kg

MOTORTELJESÍTMÉNY

164 kW / 220 LE

VONÓERŐ

177 kN

A ROTTNE Industri cégről

A svéd Rottne Industri a világ negyedik legnagyobb forwarder- és harveszter-gyártója. A robusztus, hosszú élettartamra tervezett gépek minőségének legjobb mérőszáma a márkahű tulajdonosok egyedülállóan magas aránya.

A cég jelmondata: „First in forest” – azaz: „Erdőben az első”. Hogy miért? Íme a válasz:

A Rottne városban működő gyár éves forgalma mintegy 50 millió Euró. A közel 300 alkalmazott által gyártott gépek 50%-a Svédországban, a másik 50% külföldön kerül értékesítésre.

A ROTTNE gépek építésének alapelve: „Hogyan tehetnénk valami jót még jobbá?” Fókuszban a gépkezelő, akinek még a műszak utolsó percében is jól kell éreznie magát a munkahelyén – azaz a gép kabinjában. És legalább ennyire fontos az is, hogy a karbantartások, szervizek is egyszerűek, kényelmesek, gyorsak és olcsók legyenek.

Kapcsolat

"*" a kötelező mezőket jelöli