ROTTNE H8E – Univerzális gyérítőgép

EGY FRISSÍTETT KLASSZIKUS

A Rottne H8E egy kompakt és sokoldalú harveszter, amely olyan egyedülálló jellemzőkkel bír, mint az egyedileg szintezhető kerekek, az automatikus kipörgésgátló vagy a ROTTNE Crane Assistance. A gép alig 2 méteres szélessége rendkívüli manőverező-képességet biztosít, és garantálja a tősérülésmentes használatot illetve a magas termelékenységet.

A Rottne H8E különleges geometriai adottságainak köszönhetően akár hagyományos pászták kivágása nélkül is alkalmazható, így kompromisszum-mentesen tevékenykedhet a gyérítésre kijelölt és a lábon maradó értékes állomány egyedei között. A H8 alkalmazásával hektáronként akár 100-200 értékes egyed is megmenthető, ami vágásérett korban akár több milliós extra profitot eredményezhet. Rendezett erdőt, zárt koronaszintet és jóval kevésbé viharérzékeny állományt hagy maga után.

A gép magassága mindössze 3.200 mm, így szinte bármilyen szállítóeszközzel könnyűszerrel mozgatható.

A kifejezetten erdészeti felhasználásra optimalizált, 168 lóerős JohnDeere motor mindössze 7-9 literes óránkénti fogyasztással beéri. A gép átlátható, könnyen kezelhető szoftvere a legösszetettebb választéktervet is egyszerűen kezeli. Tágas, egy átlagos személyautó zajszintjénél is csendesebb, akár 10-12 órás műszak során is kényelmes fülkéjéből minden irányban remek kilátás nyílik.

Modern, gyors, paralelgémes, 7 méter kinyúlású darujához a hazai állományokba elsősorban a LogMax3000T harveszter fejet ajánljuk.

A H8 számára optimális a 25-35 cm tőátmérőjű állomány, de akár 40cm-es törzsekkel is megbírkózik, így rendkívül széles spektrumon hatékonyan és gazdaságosan alkalmazható.

ÜZEMI TÖMEG

10.200 kg

MOTOR TELJESÍTMÉNY

125 kW / 168 LE

HIDRAULIKA RENDSZER MAX. SZÁLLÍTÁSA

245 l/ perc

VONÓERŐ

137 kN

A ROTTNE Industri cégről

A svéd Rottne Industri a világ negyedik legnagyobb forwarder- és harveszter-gyártója. A robusztus, hosszú élettartamra tervezett gépek minőségének legjobb mérőszáma a márkahű tulajdonosok egyedülállóan magas aránya.

A cég jelmondata: „First in forest” – azaz: „Erdőben az első”. Hogy miért? Íme a válasz:

A Rottne városban működő gyár éves forgalma mintegy 50 millió Euró. A közel 300 alkalmazott által gyártott gépek 50%-a Svédországban, a másik 50% külföldön kerül értékesítésre.

A ROTTNE gépek építésének alapelve: „Hogyan tehetnénk valami jót még jobbá?” Fókuszban a gépkezelő, akinek még a műszak utolsó percében is jól kell éreznie magát a munkahelyén – azaz a gép kabinjában. És legalább ennyire fontos az is, hogy a karbantartások, szervizek is egyszerűek, kényelmesek, gyorsak és olcsók legyenek.

Kapcsolat

"*" a kötelező mezőket jelöli